tisdag 4 oktober 2016

Designa rätt och förbättra din hälsa!

Jag är övertygad om att inredning & design påverkar vår välbefinnande och hälsa. Jag tittar alltid till lite extra då denna tes får stöd i vetenskapliga studier. Denna gång är köket i fokus: “Out of sight, out of mind”. Flera forskarstudier visar på att det spelar stor roll vad vi väljer att ha framme inom synhåll i våra kök för vad vi kommer att stoppa i oss, hur mycket och snabbt. Viktigt att tänka på för de med många öppna hyllor i köket och något jag brukar understryka speciellt för de kunder som valt att förena vardagsrum och kök till ett enda stort rum, sk öppen planlösning.
                                                                                                                                                                                 Foto: Aroma design
Testa själva! Låt ett läckert bröd som ovan ligga synligt på bordet eller på köksbänken. Det kommer att ätas upp så mycket snabbare än om det är undanställt, utan synhåll.
 
Det blir extra intressant när man jobbar med att utnyttja detta faktum på omvänt sätt med det DU VILL SKA ÄTAS av dig själv och din familj. Underlätta för dessa matvaror, låt dem stå framme på bordet och vara inom nära räckhåll där man sitter ner och äter. Perfekt för att öka användningen av nyttiga kryddor som t ex kanel, ingefära och vitlök. Så rätt designat spelar roll på många plan, även det gastronomiska.

Läs mer:
- http://www.bbc.co.uk/…/can-rearranging-my-kitchen-help-me-l…
- Cornell University Food and Brand Lab (foodpsychology.cornell.edu)
- Kitchen Counter Correlates of Obesity - article (heb.sagepub.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar